Νικόλαος Νίτσας

Πάνος Οικονόμου
9 Μαΐου, 2017
Κατερίνα Μπρόζου
9 Μαΐου, 2017

Χειρούργος Οφθαλμίατρος

O Νικόλαος Νίτσας αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ.

Ειδικεύτηκε στη Χειρουργική Οφθαλμολογία και μετεκπαιδεύτηκε (Fellowship) στην Παιδοφθαλμολογία, Στραβισμό και Νευροφθαλμολογία στη Μεγάλη Βρετανία επί 6/ετεια (1991-1997), εργαζόμενος σε μεγάλα Νοσοκομεία του Λονδίνου όπως: Western Eye Hospital, St. Mary’s Hospital, Hammersmith Hospital, Hillingdon Hospital, North Middlesex Hospital, National Hospital for Neurology and Neurosurgery.

Διετέλεσε επίσης Επιμελητής Α΄ στο Νοσοκομείο Western Eye Hospital επί 1 έτος (1997).

Από το 1997 μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, έχει συνεργαστεί με όλες τις μεγάλες κλινικές της Θεσσαλονίκης, ενώ τώρα συνεργάζεται με την κλινική Άγιος Λουκάς και εργάζεται ως ιδιώτης Ιατρός με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εξειδίκευση στην Παιδοφθαλμολογία και τον Στραβισμό παιδιών και ενηλίκων.

Από το 2006 είναι υπεύθυνος του Παιδοφθαλμολογικού τμήματος της Μαιευτικής κλινικής «Γένεσις», πραγματοποιώντας προληπτικούς ελέγχους στα νεογέννητα βρέφη.

Έχει πλούσια επιστημονική δράση με ομιλίες σε συνέδρια και συμμετοχή στα μετεκπαιδευτικά μαθήματα των ειδικευομένων γιατρών της Ελλάδος, ως εκπαιδευτής σε θέματα Παιδοφθαλμολογίας και στραβισμού παιδιών και ενηλίκων.

Επιπλέον αποτελεί ιδρυτικό μέλος της «Ελληνικής Εταιρείας Παιδοφθαλμολογίας και Στραβισμού» (2006). Μέλος WSPOS (World Society of Paediatric Ophthalmology and Strabismus), EPOS (European Paeditric Ophthalmological Society  ), ESA ( European Strabismological Association).

Συνεργάτης της οργάνωσης «Χαμόγελο του Παιδιού» και του «Ελληνικού Παιδικού Χωριού Φιλύρου» στις δράσεις των οποίων συμμετέχει αφιλοκερδώς.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της ΔΕ του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Από το 2011 είναι Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

Βρείτε μας